РФ запропонувала Україні обговорити питання обмеження транзиту

Понеділок, 10 жовтня 2016, 17:35

Москва запропонувала Україні на початку листопада провести консультації щодо українського позову до СОТ щодо транзиту через територію РФ, але відповіді поки немає.

Про це повідомив директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков журналістам в Стамбулі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підтвердили українським колегам нашу готовність провести консультації. Ми повинні провести їх протягом 60 днів після 15 вересня (дати подачі позову - Ред.) - тобто до 15 листопада", - заявив він.

"Ми запропонували дату - початок листопада, поки відповідь не отримали. Якщо в результаті консультацій не домовимося, то потім процедура може перейти в другу стадію розгляду - механізм вирішення спорів", - сказав Медведков.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна в середині вересня направила запит про консультації з Росією в СОТ з обмежень транзиту українських товарів через територію РФ.

Подача запиту на консультації є першим етапом подачі позову, і в разі, якщо протягом 60 днів консультації ні до чого не приведуть, то можна ініціювати створення панелі арбітрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: