Насалик запевняє, що проблем з опалювальним сезоном не буде

Понеділок, 10 жовтня 2016, 15:16

Міністр енергетики та вугільної промисловості  Ігор Насалик заявив, що ніяких  проблем з опалювальним сезоном не буде.

Про це міністр сказав в прямому ефірі 112 каналу в понеділок, передає прес-служба Кабміну.

Міністр нагадав, що з таким  питання неодноразово зверталися й раніше, проте літо за умов  спекотної погоди  вдалося пройти без зауважень.

За словами Насалика,  накопичення палива здійснюється повністю відповідно до графіка, затвердженого Кабінетом міністрів в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду.

Реклама:

"Хочу запевнити всіх жителів нашої країни, що ніяких проблем з опалювальним періодом в Україні не буде", - підкреслив міністр.

Насалик також зауважив, що для такої впевненості є ціла низка підстав.

"Зокрема, в Україні значно збільшено обсяг виробництва електроенергії – на величину, еквівалентну півмільйона тонн вугілля", - сказав він.

Також міністр зазначив, що база теплової генерації у два рази перевищує потреби України.

"Крім того, на складах накопичено 1,7 млн тонн вугілля. Ще 0,5 млн тонн зафрахтовано в рамках диверсифікації поставок вугілля в Україну", - заявив Насалик.

Міністр підкреслив, що Міненерго відповідально ставиться до виконання робіт з підготовки до зими, здійснюються планові ремонти енергоблоків. "Жодних проблем в енергетичному секторі немає і, я думаю, не буде", - підсумував міністр.

Раніше тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук допустив можливість обмеження подачі електрики в зимовий період.

Як повідомлялося, запаси газу в українських підземних сховищах газу з 10 вересня по 17 вересня зросли на 3,4%, або на 444 млн кубометрів, - до 13,556 млрд кубометрів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: