"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта марки Brent подешевшала до 51,5 долара за барель

Понеділок, 10 жовтня 2016, 09:09

Нафта дешевшає в понеділок через сумніви, що Росія приєднається до угоди країн ОПЕК про обмеження видобутку сировини, а також після виходу в п'ятницю ввечері даних про чергове зростання числа бурових в США.

Про це пише "Інтерфакс".

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 опустилася на 0,8% - до 51,51 долара за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 0,9% - до 49,35 долара за барель.

Реклама:

Протягом найближчих півтора місяців пройде ще серія зустрічей нафтовидобувних країн, які готуються до листопадової конференції ОПЕК, що може свідчити про серйозність намірів країн ОПЕК дійти згоди.

У той же час єдності в рядах країн ОПЕК немає.

Так, міністерство нафти Іраку в неділю повідомило, що воно закликає компанії в країні продовжувати збільшувати видобуток в 2017 році.

При цьому зниження запасів у США, перспектива укладення угоди про обмеження видобутку між країнами ОПЕК підтримують ціни.

Рівень запасів нафти в США знизився за п'ять тижнів на 5%, аналогічна тенденція спостерігається на найбільшому нафтовому хабі в Європі, а резерви на плавучих сховищах в Сінгапурі впали в 2 рази за останній тиждень, пише The Wall Street Journal.

За оцінкою PIRA Energy Group, поставки нафти на ринок були нижче споживання на 500 тис. барелів у 3 кварталі, до кінця року цей розрив подвоїться.

Угода країн ОПЕК може прискорити зниження запасів і викликати, на думку PIRA, зростання цін до 60-65 доларів до 2017 року.

Barclays очікує збереження цін на рівні вище 50 доларів до кінця кварталу.

Як відомо, картель на неформальній зустрічі в Алжирі погодив обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти в добу, проте по конкретним обмеженням для кожної з країн картелю поки домовленостей немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на наступній зустрічі організації, яка відбудеться 30 листопада у Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!