Рева розповів, як оформити субсидію платникам іпотеки

П'ятниця, 9 вересня 2016, 20:31

Сім'я, що проживає у взятій у кредит квартирі і не прописана там, для отримання субсидії має укласти договір оренди з банком - власником житла.

Про це поінформував міністр соціальної політики Андрій Рева під час прямої телефонної лінії у п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Сім'ї, що проживає у квартирі, яка на кредиті, субсидія призначається, тільки якщо вони уклали договір оренди житла з банком - власником житла. У банку в договір впишуть всіх членів домогосподарства, і навіть якщо сім'я там не прописана, їй орган соціального захисту на підставі цього договору навіть без прописки, без реєстрації може призначити субсидію", - сказав Рева.

На його переконання, банкам також буде вигідно укладати такий договір оренди.

Реклама:

"Для банка це буде вигідно. Він нічого не втрачає: він залишається власником цього приміщення, але так він дасть можливість особі платити менше за комунальні послуги, а значить  - більше сплачувати в рахунок погашення боргу за іпотекою", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 8 вересня ухвалив проект постанови про внесення змін до положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!