Pokemon GO зібрала півмільярда виручки у рекордно короткий термін

П'ятниця, 9 вересня 2016, 20:12

Гра Pokemon GO встановила абсолютний рекорд за швидкістю збору коштів зі своїх фанатів.

Про це пише РБК.

Сама гра завантажується і встановлюється на смартфони безкоштовно, однак додаткові предмети, які полегшують гру (приманки для покемонів, покеболи, за допомогою яких їх можна зловити, інкубатори для яєць тощо), можна придбати за гроші.

За 60 днів після запуску гравці зі всього світу витратили на них в Google Play і iOS App Store 500 млн доларів, повідомляють аналітики компанії App Annie.

Реклама:

Попередньому лідеру, грі Candy Crush Saga від компанії Activision Blizzard, на те, щоб зібрати з гравців 500 млн доларів, було потрібно близько семи місяців. А два інших хіти (Puzzle & Dragons і Clash of Clans) досягли цієї позначки лише через 400 з гаком днів.

У звіті App Annie підкреслюється, що рекордний результат Pokemon GO підтвердив прогноз аналітиків, що передбачив, що ще до кінця 2016 року виручка гри перевищить 1 млрд доларів.

Експерти також нагадують, що збори з гравців - не єдине джерело доходу для розробника  Pokemon GO компанії Niantic.

Про співпрацю з компанією раніше оголосив японський підрозділ McDonalds, а на початку вересня стало відомо, що в покестопа (точки роздач покеболов і інших корисних предметів) і тренувальні центри (точки проведення командних ігор) перетворяться 3,7 тисячі офісів японського стільникового оператора SoftBank.

Раніше повідомлялося, що в найближчі два роки Apple може заробити на покупках, які роблять в App Store гравці в Pokemon GO, близько 3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: