Bank of America: світ може бути комп'ютерною симуляцією

П'ятниця, 9 вересня 2016, 18:50

В опублікованій записці для клієнтів Bank of America Merrill Lynch заявив про те, що людство "з вірогідністю від 20 до 50%" живе в змодельованій комп'ютером реальності, "матриці".

Про це пише "Дождь" з посиланням на видання Business Insider.

У документі говориться, що до цієї теорії вже схиляються багато вчених. На думку авторів записки, аргументом на підтримку цієї версії є те, що людство вже "наближається до технології фотореалістичного 3D-моделювання, в якому можуть одночасно брати участь мільйони людей".

Можна припустити, що "з розвитком штучного інтелекту і комп'ютерів представники цивілізацій майбутнього могли вирішити створити симуляцію своїх предків", говориться в листі банку клієнтам.

Реклама:

У документі наводяться думки бізнесмена Ілона Маска, шведського філософа Ніка Бострома і вченого Деграсса Тайсона. Маск раніше заявляв, що люди - це комп'ютерна гра іншої цивілізації, Бострем випустив книгу "А чи не живемо ми в "Матриці", а Тайсон стверджував, що Всесвіт - це всього лише комп'ютерна модель.

Банк наводить три можливих сценарії для людства. Перший - це вимирання до досягнення "постлюдської" стадії. Другий - досягнення "постлюдського" етапу, але без комп'ютерного моделювання історії. Третій варіант передбачає, що люди вже перебувають в "матриці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: