Суд відмовився арештувати рахунки дочки "Приват Банку" у справі про розкрадання рефінансу

П'ятниця, 9 вересня 2016, 16:04

Печерський районний суд Києва відмовив Генеральній прокуратурі в арешті коштів кіпрської компанії Teamtrend Limited, що фігурує у справі про розкрадання посадовими особами Приватбанку 19 млрд гривень рефінансування Національного банку.

Про це сказано в ухвалі суду від 16 серпня.

16 серпня суддя Печерського райсуду Києва відмовив слідчому Генпрокуратури в задоволенні позову про арешт коштів на рахунках компанії Teamtrend Limited у кіпрському PrivatBank.

За даними слідства, посадові особи Приватбанку шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року заволоділи коштами НБУ в сумі більше 19 млрд гривень, виділеними на рефінансування банку.

Реклама:

У сторони обвинувачення є достовірні дані, що вищезгадані кошти в сумі більше 19 млрд гривень були перераховані 42 резидентами України на 6 розрахункових рахунків нерезидентів-продавців, які перебувають у банківській установі PrivatBank Cyprus Branch.

Одним із нерезидентів є компанія Teamtrend Limited (Кіпр), рахунки якої вимагав заарештувати слідчий Генпрокуратури.

Суддя дійшов висновку, що орган досудового розслідування не надав суду належних, припустимих і достатніх доказів для арешту.

У зв'язку з цим суд відмовив слідчому заарештувати рахунок зазначеної компанії.

Як повідомлялося, ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом заволодіння посадовими особами Приватбанку коштами НБУ, виділеними на рефінансування в особливо великих розмірах.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!