"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія зупинила поставки дизельного палива в Україну – ЗМІ

П'ятниця, 9 вересня 2016, 12:56

З 9 вересня поставки російського дизельного палива в Україні були зупинені в зв'язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обнулити більшість раніше виданих дозволів експортерам.

Про це пише OilNews з посиланням на імпортерів російського ДТ.

"З п'ятниці більшість дозволів, виданих раніше ФСТЕК, обнулили. Поставки зупинені. Українські компанії екстрено подають нові документи для розблокування російського імпорту. Інформацією про причини такого ходу регулятора російські постачальники не мають у своєму розпорядженні", - зазначив один з імпортерів волгоградського дизпалива.

Відповідне повідомлення про рішення ФСТЕК російські ресурсоотримувачі прислали більшості українських контрагентів.

Реклама:

Як зазначає видання, на даний момент, відомо про зупинку поставок з підприємств російського "Лукойлу". У той же час, підтвердженої інформації про ситуацію з поставками через нафтопродуктопровід ДП "ПрикарпатЗахідтранс" поки немає.

За словами одного з великих імпортерів, попередня інформація про можливе припинення поставок з'явилася ще на початку тижня.

"Поставки вже законтрактованого ресурсу тривають. Проте, нових партій не відвантажують", - пояснило джерело.

За підсумками першого півріччя 2016 року частка російських поставок дизпалива на ринку України становила 32% всього імпорту (42,5 тис. тонн).

У липні і серпні поставки продовжували рости як нафтопродуктопроводом з відвантаженням з Новоград-Волинського, так і залізничним транспортом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: