НБУ дав "ПриватБанку" три роки на усунення порушень

Четвер, 8 вересня 2016, 20:05

НБУ рекомендував "ПриватБанку" в термін до трьох років вжити заходів щодо усунення виявлених в ході інспекції порушень і виконання рекомендацій Нацбанку.

Про це повідомляється в протоколі зборів акціонерів банку 28 серпня 2016 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, НБУ з 8 лютого по 1 липня 2016 року проводив комплексне інспектування "ПриватБанку" за період його діяльності з 1 травня 2014 року по 1 січня 2016 року.

Зокрема, перевірка стосувалася якості кредитного портфеля, виконання зобов'язань за кредитними договорами з НБУ, операцій Кіпрської філії, ринкових та операційних ризиків, капіталу і ліквідності, нематеріальних активів, кореспондентських рахунків, валютообмінних операцій, фінансових інвестицій, достатності надходжень тощо.

Реклама:

Акціонери доручили правлінню банку вжити заходів щодо скорочення ризиків в діяльності банку і забезпечення виконання зобов'язань перед вкладниками і кредиторами.

Згідно зі звітом, рекомендації НБУ спрямовані на приведення діяльності банку і розміру його капіталу у відповідність до вимог Нацбанку, скорочення ризиків, властивих діяльності банку, їх адекватної оцінки, удосконалення системи ризик-менеджменту, корпоративного управління і роботи внутрішнього аудиту, підвищення ефективності системи внутрішнього контролю, підвищення інформаційної безпеки і скорочення інформаційних ризиків.

Як повідомлялося, за даними НБУ заборгованість "ПриватБанку" по кредитах рефінансування перед центробанком на 1 січня 2016 року становила 27,079 млрд грн.

"ПриватБанк" за січень-серпень 2016 року переказав НБУ близько 8 млрд грн в рахунок погашення коштів, отриманих в якості рефінансування в 2014-2015 рр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!