Відновлення співпраці з МВФ стабілізує гривню – НБУ

Четвер, 8 вересня 2016, 16:19

Нацбанк вітає внесення питання співробітництва України з МВФ до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 14 вересня, оскільки відновлення співробітництва з МВФ поліпшить макрофінансову стабільність в Україні й підтримає тенденцію до зниження волатильності курсу гривні.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

За його словами, продовження співробітництва з МВФ є не лише джерелом збільшення міжнародних резервів країни, а, насамперед, запорукою проведення реформ, без яких українська економіка не зможе стати на шлях повернення до стійкого економічного зростання.

Також він нагадав, що схвалення Радою директорів МВФ другого перегляду програми відкриє для України доступ до фінансування від інших міжнародних донорів і приватних - іноземних та вітчизняних інвесторів.

Реклама:

За оцінками НБУ, надходження коштів від них сприятливо позначиться на платіжному балансі і стимулюватиме прискорення економічного зростання.

Разом з тим, позитивне рішення Фонду усуне психологічний тиск на валютний ринок і підтримає тенденцію до зниження волатильності курсу гривні, перші ознаки якого спостерігаються протягом останніх днів.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд розгляне питання надання Україні наступного траншу за програмою розширеного фінансування (EFF) 14 вересня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!