Гройсман назвав основні пріоритети держбюджету-2017

Четвер, 8 вересня 2016, 11:30

Одним з основних пріоритетів державного бюджету України на 2017 рік є освіта.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду у четвер.

"Ми маємо в вересні внести бюджет в парламент. Я би хотів, щоб ми побудували якісний діалог навколо парламенту, але як я говорив і раніше, уряд внесе у парламент чесний бюджет", - сказав він.

"Бюджет, який є чесний з двох причин: реальні доходи і відкритий розподіл на проблеми країни та всіх громадян", - заявив Гройсман.

Реклама:

"Ми чітко зробили пріоритизацію наших завдань: оборона і безпека, економічне зростання і інфраструктура, питання збереження децентралізації, підтримка аграріїв, запровадження більш активної енергоефективності, також ми маємо підтримати машинобудування в країні", - заявив прем’єр.

Одним з головних пріоритетів держбюджету-2017 Гройсман назвав українську освіту.

"Ми маємо підвищити заробітну плату вчителям і маємо зробити так, щоб ситуація в освіті почала змінюватися в кращий бік. Тому ці всі пріоритети будуть представлені в проекті бюджету на 2017 рік", - підсумував він.

Раніше заступник міністра фінансів Сергій Марченко повідомив, що Мінфін вийшов на фінальну стадію формування проекту держбюджету на 2017 рік і обіцяє подати документ на обговорення до Верховної Ради не пізніше 15 вересня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: