Dell купила EMC за рекордні 67 мільярдів доларів

Середа, 7 вересня 2016, 19:06

Американський виробник комп'ютерів Dell Inc. і розробник систем зберігання даних EMC Corp. в середу завершили операцію зі злиття в найбільшу приватну технологічну компанію в світі - Dell Technologies.

Про це йдеться в повідомленні нової об'єднаної компанії, передає "Прайм".

Dell зробила пропозицію EMC про придбання в жовтні 2015 року, приблизно за 67 мільярдів доларів. В кінці серпня Dell і EMC отримали фінальне схвалення угоди - від Міністерства торгівлі Китаю.

До складу Dell Technologies увійшли такі бізнеси, як Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream і VMware. Компанія, штат співробітників якої складає близько 140 тисяч осіб, буде обслуговувати клієнтів в 180 країнах світу.

Реклама:

"Ми - на зорі нової промислової революції. Наш світ стає більш інтелектуальним і більш пов'язаним з часом, і, в кінцевому підсумку, переплететься з величезним інтернетом речей, прокладаючи шлях нашим клієнтам. Ось чому ми створили Dell Technologies", - заявив голова ради директорів і гендиректор нової об'єднаної компанії Майкл Делл.

Після закриття угоди акціонери EMC отримали 24,05 долара коштами за акцію на додаток до нових акцій, прив'язаних до економічної частки EMC в бізнесі VMware. Акціонери EMC отримали 0,11146 нової акції за кожну акцію EMC.

Dell - один з найбільших в світі виробників серверів, заснований в 1984 році. EMC Corporation - американська компанія, що займається розробкою і виробництвом систем зберігання даних і програмного забезпечення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!