"Газпром" заявив про отримання перших дозволів на "Турецький потік"

Середа, 7 вересня 2016, 17:21

"Газпром" отримав перші дозволи органів влади Турецької Республіки на реалізацію "Турецького потоку" після рішення про відновлення проекту в цьому році.

Про це повідомляє прес-служба російської компанії.

"За підсумками переговорів голови правління ПАТ "Газпром" Олексія Міллера і міністра енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Берата Албайрака, що відбулися минулого тижня, була досягнута домовленість про якнайшвидше завершенні всіх необхідних підготовчих процедур для початку реалізації проекту", - йдеться в повідомленні.

"Початок видачі дозволів є позитивною новиною для "Газпрому". Даний крок турецької сторони відображає зацікавленість турецького уряду в проекті "Турецький потік" і свідчить про перехід до його практичної реалізації", - сказав Міллер.

Реклама:

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що проект "Турецький потік", який забезпечить постачання російського газу як на ринок Туреччини, так і Європи, буде реалізовано.

Як відомо, після загострення відносин між Москвою та Анкарою проект газопроводу "Турецький потік", що мав доставляти російський газ по дну Чорного моря до європейської частини Туреччини був відкладений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: