Обмеження на імпорт в РФ турецької продукції знімуть за 1-2 місяці

Середа, 7 вересня 2016, 15:46

Введені Росією обмеження на імпорт з Туреччини ряду найменувань сільськогосподарської продукції, імовірно, будуть зняті протягом одного-двох місяців.

Про це заявив міністр продовольства, сільського господарства та тваринництва Туреччини Фарук Челік, повідомляє агентство Anadolu.

"І в російської сторони, і у нас є певні вимоги, і я висловив готовність обговорити додаткові питання під час зустрічі зі своїм російським колегою", - сказав міністр. За словами Челіка, в даний час необхідно в першу чергу відновити механізми, які діяли між двома країнами до кризи.

"Фермери не повинні розплачуватися за політичну кризу. Якщо б Туреччина відмовилася від імпорту продукції на два-три мільярди доларів, то шкоду було б завдано російським фермерам. Хіба російські фермери мають якесь відношення до інциденту зі збитим літаком? Ні! Як і турецькі фермери", - сказав міністр.

Реклама:

За його словами, під час кризи у відносинах Туреччини і Росії продукція турецьких виробників поставлялася на російський ринок через треті країни, зокрема з Білорусі та країн Балканського регіону. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: