"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрспецекспорт" застрахував Lexus та інші авто у фірмі Порошенка-Кононенка - ЗМІ

Середа, 7 вересня 2016, 10:56

ДК "Укрспецекспорт" уклало угоду з ПАТ "Страхова компанія "Країна" про послуги щодо страхування автотранспорту за 236 тис грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

По КАСКО строком на рік застрахували дев’ять автомобілівЗагальна страхова сума становить 5,62 млн грн., страховий тариф – 4,2%.

Найдорожчим у списку є позашляховик класу "люкс" Lexus LX 570 (2013 р. в.), вартість якого визначили в 1,86 млн грн. Нове авто продають удвічі дорожче - по 3,91 млн грн.

Реклама:

Закупівлю провели без торгів за правилами допорогових закупівель, бо держкомпанія не є замовником у розумінні закону "Про публічні закупівлі".

Акціонерами "СК "Країна" є інвестиційні фонди "Прайм ессетс менеджмент" президента України Петра Порошенка (49,9%), "ВІК" першого заступника голови парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка (фірма названа абревіатурою сина нардепа – Віталія Ігоровича Кононенка) і "СОВА" першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського (Свинарчука).

У лютому "Укрспецекспорт" очолив Павло Букін, який виконував обов’язки гендиректора з квітня 2015 р. Причому торік комітет Мінекономрозвитку не підтримав на конкурсі ані Букіна, ані його суперника - Дениса Воронкова.

У 2012-2013 рр.. Букін був заступником гендиректора ДК "Укроборонпром".

В "Укрспецекспорті" його заступником став Рустам Тедіашвілі - екс-депутат Херсонської міськради ("Фронт Змін" Арсенія Яценюка, потім – Партія регіонів).

"Укроборонпром" із липня 2014 р. очолює Роман Романов. До призначення він керував президентською виборчою кампанією Порошенка по Херсонщині. Романов також торгував автомобілями "Хюндай", які в Україні збирає корпорація "Богдан" Гладковського, співвласником котрої раніше був Порошенко.

Першим заступником Романова із серпня 2014 р. був Сергій Пінькас. За його словами, в листопаді 2015 р. посада була ліквідована, тож він звільнився.

Нагадаємо, нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомив, що Пінькас у якості "смотрящего" Кононенка претендував на посаду замміністра економіки. Міністр Айварас Абромавичус розповів, що йому дзвонили з Адміністрації президента з рекомендацією взяти кандидата, але він відмовився і вирішив піти у відставку.

Батько Сергія Пінькаса - Володимир Пінькас у липні 2015 р. очолив Херсонський державний завод "Палада". До того він керував управлінням Державної пенітенціарної служби в Херсонській області. Нині завод очолює Валерій Маломан.

Крім того, замдиректора ДП "Житомирський бронетанковий завод" є Михайло Мосін, який був засуджений за службове підроблення, коли працював у Херсоні.

Родом з Херсонщини також заступники гендиректора "Укроборонпрому" Артур Херувімов та Володимир Кострицький. Що до останнього, то особа з такими ПІБ у 2010-2014 рр. була зампрокурора Херсонської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: