Україна може отримати транш від МВФ частинами

Вівторок, 6 вересня 2016, 16:58

Україна може отримати транш від Міжнародного валютного фонду частинами, спочатку 700 млн дол, потім 1 млрд дол, але при цьому час між виплатами  обчислюватиметься тижнями.

Про це на прес-конференції заявив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, повідомляє Укрінформ.

"Ми не виключаємо, що транш буде розбитий. Буде фактично два транші, які зайдуть з незначною перервою в термінах. Спочатку зайде транш близько 700 млн дол і потім 1 млрд дол".

За словами Устенка, не зважаючи на відновлення співробітництва, перед українською владою в найближчі тижні постане величезна кількість викликів.

"В цей період, дуже обмежений у часі, чинитиметься сильний тиск МВФ на українські політичні еліти, для того, щоб вони були достатньо вмотивовані на проведення реформ в країні", - вважає експерт.

Реклама:

Як відомо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про призначення Міжнародним валютним фондом дати розгляду виділення Україні наступного траншу за програмою розширеного фінансування (EFF).

Як повідомлялося, в останній раз Україна отримувала транш від МВФ в серпні 2015 року. Місія МВФ працювала в Україні останній раз з 10 по 18 травня, після чого заявила про намір виділити Україні черговий транш в липні.

НБУ і Мінфін очікували наступний транш від МВФ в розмірі 1 млрд доларів в липні, проте кошти не були виділені ні в липні, ні в серпні.

1 вересня МВФ заявив, що розгляд українського питання може відбутися в другій половині вересня. При цьому представники МВФ не уточнюють, яка сума може бути надана Україні.

Міністр фінансів Олександр Данилюк в свою чергу заявив, що Україна близька до отримання від МВФ 1 млрд доларів.

У той же час Національний банк очікує 2 транши від Міжнародного валютного фонду на загальну суму 2,3 млрд доларів в 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: