"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google запатентував систему розпізнавання поліцейських машин на дорозі

Вівторок, 6 вересня 2016, 16:46

Підрозділ Google, що займається розробкою безпілотного автомобіля, запатентував пристрій, який дозволяє визначати наявність на дорозі машин екстрених служб, у тому числі поліції.

Про це повідомляє РБК з посиланням на The Telegraph.

Як зазначається, система, яка дозволяє визначити наближення поліцейської машини, запропонує відповідним чином відреагувати: поступитися дорогу або зупинитися на вимогу поліції.

У патенті, зареєстрованому в США, описується технологія, яка зможе розпізнавати проблискові маячки екстрених служб.

Реклама:

Датчики системи будуть розрізняти червоний і синій кольори, а також послідовність спалахів і таким чином визначати, що мають справу з поліцейською машиною.

Технологія також дозволить встановити напрямок руху поліцейського автомобіля і визначити, чи потребує ситуація відповідної реакції. Система зможе визначати і машини швидкої допомоги, якщо в неї ввести дані про відповідну послідовність сигналів. Безпілотні автомобілі Google наїздили вже понад 1 млн миль по дорогах в тестових поїздках, 

За відомостями видання, компанія веде переговори з британською владою про дозвіл використовувати безпілотні автомобілі, і у Google вважають, що Великобританія є одним з лідерів у розробці відповідного законодавства.

Галузь безпілотних технологій щорічно збільшується на 16% і до 2025 року буде коштувати 900 млрд фунтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: