Україна збільшила імпорт коксівного вугілля з Росії на 62%

Вівторок, 6 вересня 2016, 16:36

Україна в січні-серпні збільшила імпорт з Росії коксівного вугілля, що використовуються для виробництва коксу для металургійних підприємств, на 62% до 5,2 мільйона тонн.

Про це УНІАН повідомили в профільних асоціаціях "Укркокс" і "Металургпром".

За даними об'єднання "Укркокс", за 8 місяців з Росії було ввезено 5,2 мільйона тонн коксівного вугілля, що становило 66,5% від усього обсягу їх імпорту.

При цьому "Металургпром" за січень-серпень 2015 опублікував значення імпорту з Росії на рівні 3,2 мільйона тонн.

Реклама:

"Україна вже тривалий час імпортує коксівне вугілля у великих обсягах з Росії, Канади і США. На сьогодні частка імпортних поставок на ринку коксівного вугілля становить 64%, і лише 36% - це український видобуток", - сказав генеральний директор "Укркокса" Анатолій Старовойт.

Також Старовойт наголосив, що на сьогодні поставки коксівного вугілля з Росії залишаються вкрай необхідними.

"Поставки з Росії є постійними і традиційними для нашої металургії. На сьогодні ми без них обійтися не зможемо", - зазначив представник профільної асоціації.

Також в "Укркокс" відзначили, що за 8 місяців 2016 року Україна видобула 4 мільйони тонн коксівного вугілля, а імпортувала 7,8 мільйона тонн.

Крім Росії, поставки також здійснювалися з США і Канади - 2,2 мільйона тонн (28%), Казахстану - 277 тисяч тонн (3,5%) і Польщі - 138 тисяч тонн (1,8%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: