VW купує частку в американському Navistar

Вівторок, 6 вересня 2016, 15:43

Німецький автоконцерн Volkswagen досяг угоди про придбання 16,6% частки в американському виробнику вантажівок Navistar International Corp. за 256 млн доларів.

Про це йдеться в прес-релізі Navistar, передає "Інтерфакс-Україна".

Volkswagen погодився заплатити 15,76 доларів за акцію Navistar, що передбачає премію в розмірі близько 10% в порівнянні з котируваннями на закриття торгів у минулу п'ятницю.

Також німецька компанія отримає два місця в раді директорів Navistar.

Реклама:

Компанії очікують, що синергія від операції становитиме 500 млн дол протягом п'яти років.

Така угода дозволить Volkswagen зміцнити свої позиції в сегменті вантажівок і отримати вихід на ключовий для майбутнього розвитку компанії американський ринок.

Крім того, вона стане сигналом упевненості керівництва Volkswagen в подальшому зростанні бізнесу, незважаючи на скандал з заниженням вихлопів дизельних двигунів та пов'язані з ним багатомільярдні штрафи.

У 2015 році підрозділ Volkswagen, що випускає вантажівки під марками MAN і Scania, отримав EBIT у розмірі 1,7 млрд євро при виручці в 34,5 млрд євро.

Тим часом Navistar, четвертий за величиною виробник комерційних автомобілів в США з часткою ринку близько 11%, зазнає суттєвих фінансових труднощів. Борг компанії становить близько 5 млрд дол, і експерти очікують від неї збитку за підсумками поточного року.

Акції Volkswagen у вівторок виросли в ціні на 1,2%, папери Navistar підскочили на 27%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: