Нафта дорожчає на заявах РФ і Саудівської Аравії

Вівторок, 6 вересня 2016, 09:01

Світові ціни на нафту у вівторок зростають, продовжуючи позитивну динаміку попередньої торгової сесії, на тлі домовленостей Росії і Саудівської Аравії щодо співробітництва в рамках підтримки ринку нафти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:36 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,23% - до 47,74 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,96% - до 45,31 долара за барель.

У понеділок Росія та Саудівська Аравія домовилися про спільні або в кооперації з іншими виробниками нафти дії для підтримки стабільності на ринку нафти і забезпечення сталого рівня інвестицій в довгостроковій перспективі.

Реклама:

Відповідну заяву підписали міністри енергетики країн Олександр Новак і Халід Аль-Фаліх.

Заява в цілому була оптимістично сприйнята ринками на тлі майбутнього у вересні в Алжирі XV міжнародного енергетичного форуму, в кулуарах якого країни ОПЕК планують провести неофіційну нараду.

Очікується, що на цій зустрічі ОПЕК відновить переговори про замороження з країнами, що входять і не входять в картель. Однак багато інвесторів зберігають скептицизм щодо успіху цієї зустрічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!