Золотовалютні резерви збільшилися до 14,1 мільярда доларів

Понеділок, 5 вересня 2016, 15:51

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 вересня становили 14,103 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як наголошується, за останні 12 місяців резерви зросли на 12%, хоча протягом останніх двох місяців темпи їх зростання є незначними.

"Збільшення резервів у серпні відбулося за рахунок надходжень на користь уряду у сумі 368,3 млн доларів від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, ці надходження компенсовано низкою чинників.

По-перше, у серпні після тривалого періоду купівлі іноземної валюти НБУ провів лише один аукціон з купівлі з огляду на відсутність надлишкової пропозиції валюти та поновив проведення аукціонів з її продажу з метою згладжування надмірної волатильності курсу гривні в останні тижні місяця. Як наслідок, чистий продаж валюти НБУ за минулий місяць становив 13,4 млн доларів.

По-друге, 305,8 млн доларів спрямовано на платежі Уряду з обслуговування і погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі (крім платежів на користь МВФ). Зокрема, 252,6 млн доларів витрачено на обслуговування і погашення за державними цінними паперами.

По-третє, у серпні уряд та Національний банк сплатили за обслуговування боргу перед Міжнародним валютним фондом 3,3 млн SDR(54 млн доларів).

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій уряду та Національного банку", - повідомляє НБУ.

Як повідомлялося, міжнародні резерви України на 1 серпня 2016 року становили 14,082 млрд доларів в еквіваленті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: