"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ і Саудівська Аравія домовилися щодо стабілізації ринку нафти

Понеділок, 5 вересня 2016, 14:43

Росія і Саудівська Аравія домовилися про спільні або в кооперації з іншими виробниками нафти діях для підтримки стабільності на ринку нафти і забезпечення сталого рівня інвестицій в довгостроковій перспективі.

Відповідну заяву підписали міністр енергетики РФ Олександр Новак і міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Королівства Саудівська Аравія Халід Аль-Фаліх, пише Прайм.

У своїй заяві міністри відзначили наявність у країн-постачальників довгострокових викликів на світовому ринку нафти, до яких, в тому числі, відноситься значне скорочення по всьому світу капітальних витрат в нафтовидобуток, зокрема в геологорозвідувальні роботи, а також масове скасування і перенесення на більш пізній термін інвестиційних проектів.

"З урахуванням вищевикладеного міністри відзначили особливу важливість конструктивного діалогу і тісної взаємодії між найбільшими країнами-виробниками з метою підтримки стабільності на ринку нафти і забезпечення сталого рівня інвестицій в довгостроковій перспективі, повідомляє видання.

Реклама:

"У зв'язку з цим міністри домовилися діяти спільно або в кооперації з іншими виробниками нафти. Крім того, міністри домовилися продовжити консультації щодо ситуації на ринку нафти і створити спільну моніторингову робочу групу, яка буде відслідковувати фундаментальні показники ринку нафти і виробляти рекомендації щодо заходів та спільних дій для забезпечення стабільності і передбачуваності ринку", - говориться в заяві.

Міністри при цьому домовилися продовжити консультації щодо ситуації на ринку нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!