Нацбанк врегулював систему BankID

Понеділок, 5 вересня 2016, 09:37

НБУ затвердив порядок функціонування Єдиної національної системи електронної дистанційної ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID. 

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, цим порядком урегульована взаємодія банків із системою BankID НБУ та суб’єктами надання адміністративних послуг, а також визначені умови та порядок підключення абонентів до системи BankID.

"Прийняттям цього нормативного акту НБУ врегульовує взаємодію між учасниками у межах системи BankID з метою розвитку електронного врядування в Україні. Наступним етапом проекту має стати використання системи BankID для ідентифікації клієнтів банків з метою отримання разом із адміністративними також і банківських послуг", - зазначив директор Департаменту інформаційних технологій Володимир Нагорнюк.

Реклама:

До системи BankID вже підключено портал Міністерства юстиції України, Єдиний державний портал адміністративних послуг Міністерстваекономічного розвитку та торгівлі, а також портал адмінпослуг міста Львова.

Банками-учасниками системи стали: "Ощадбанк" та ПУМБ. Подали заявки на підключення: "ОТП Банк", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк" (UniCredit Bank).

Зазначимо, що НБУ не обмежує коло учасників системи та зацікавлений у приєднанні максимальної кількості учасників ринку до єдиної національної системи BankID.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!