"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазвидобування" замовило у Пінчука труб на півмільярда

Понеділок, 5 вересня 2016, 09:12

ПАТ "Укргазвидобування" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Інтерпайп Україна" на постачання обсадних труб на 565,17 млн грн.

Про це повідомляється в системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Підприємство Віктора Пінчука виходило на тендер з наступними пропозиціями на труби обсадні ОТТГ, ОТТМ виконання А та кількома видами труб виробництва Росії та Австрії по ціні від 37 до 62 тис грн. за тонну.

Однак в ході аукціону "Інтерпайп" знизив ціну на 0,5%, а угоду з переможцем "Укргазвидобування" не оприлюднило.

Реклама:

Відтак остаточні ціни можуть трохи відрізнятись від пропозиції.

У тендері по двом лотам брали участь сім компаній. Дві компанії неправильно сформували ціну своїх пропозицій (у сотню разів менше від решти учасників, що свідчить при помилку при введенні даних у ході аукціону) і відмовились від підписання угод.

По лоту на обсадні труби 426 мм з трикутною різзю "Інтерпайп" отримав перемогу вартістю 22,28 млн грн, знизивши ціну на 1%. Таке ж незначне зниження ціни дозволило собі ТОВ "Дніпровський завод бурового обладнання" Тетяни і Олега Островського.

У лоті на обсадні труби іншої номенклатури "Інтерпайп" один раз знизив вартість пропозиції з 545 699 736 до 542 899 736 грн. Це відбулось у останньому раунді аукціону, коли його заявку на той момент міг перебити вже лише один учасник – ТОВ "Промислова інвестиційна компанія "Енерго-інвест" (Дніпро), яка є дилером грузинського заводу "Rustavi Steel".

Однак фірма Світлани Чумакової та Ігоря Шаповала свою ціну не знизила і стала третьою після "Інтерпайпу" та ТОВ "Бізнес глобал".

Фірма "Бізнес глобал" зареєстрована у Харкові на мешканку Дніпра Інну Лашко. А у своїй тендерній пропозиції фірма дозволила собі подати на своєму бланку текст пропозиції самого "Інтерпайпу".

 

При цьому "Бізнес глобал" просто знизила прайс і її остаточна заявка коштувала 520,02 млн грн. З цією найдешевшою заявкою фірма зрештою мала виграти тендер, але вона сама відмовилась надсилати необхідні для оформлення перемоги документи, і "Укргазвидобування" зрештою обрало переможцем "Інтерпайп".

Підприємство Пінчука в ході аукціону лише один раз знизило свою пропозицію, щоб зайняти друге місце після "Бізнес глобалу".

При цьому жодний інший учасник аукціону в ході трьох раундів торгівлі не зменшив свою пропозицію ні на копійку. А первинні пропозиції усіх учасників окрім "Бізнес глобала" відрізнялися між собою не більш ніж на 0,2%.

Окрім вказаних фірм у тендері також брали участь ТОВ "Днепровский трубный завод", ТОВ "Дніпровський завод бурового обладнання" і ТОВ "Метал-Імпекс". Усі вони як і "Інтерпайп" також прописні у Дніпрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: