Виробництво кави в світі може скоротитись на 50%

Неділя, 4 вересня 2016, 15:32

Зміни клімату призведуть до скорочення виробництва кави на 50% вже в найближчі десятиліття.

Якщо ситуація не зміниться, то людство чекає дефіцит цього напою і, як результат, підвищення цін на нього, пише Аgronews.

Один з укладачів доповіді Джон Коннор пояснив, що є кілька шляхів впливу змін клімату на кавову індустрію.

"Думаю, це стосується всього комплексу АПК, однак ця сфера може особливо постраждати", - прокоментував він.

Реклама:

Підвищення температури скоротить площу кавових плантацій, а також вплине на якість продукції, що підніме ціну на каву для кінцевих споживачів.

За словами Джона Коннора, справа не тільки в спеці.

Зараз в регіонах, де вирощують каву, з'являються нові захворювання. Крім того, збільшилася кількість шкідників. Не варто також забувати і про те, що висока температура впливає на фізичний і психологічний стан працівників, які трудяться на кавових плантаціях.

Навіть невеликі зміни клімату можуть значно змінити ситуацію. На сьогоднішній день близько 25 млн фермерів займаються виробництвом кави, але близько 80% з них живуть в бідних країнах, таких як Гватемала, Ефіопія, В'єтнам, Колумбія.

Автори доповіді також відзначили, що виробникам кави варто звернути увагу на проблеми глобального потепління вже зараз, інакше потім розплачуватися за бездіяльність доведеться споживачам.

Такі компанії, як Starbucks і Lavazza, а також Міжнародна організація кави, вже публічно визнали серйозність кліматичних ризиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: