"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова Єврокомісії став на захист дій Брюсселя щодо Apple

Неділя, 4 вересня 2016, 13:43

Голова Європейської Комісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер став на захист рішення ЄК зобов'язати американську компанію Apple Inc. сплатити багатомільярдні податки до бюджету Ірландії.

Про це пише DW.

Як зазначив Юнкер у неділю, 4 вересня, в китайському місті Ханчжоу, рішення Єврокомісії спиралося на факти та наявні норми і не було спрямоване проти Сполучених Штатів.

На тлі цього Юнкер додав, що розслідування Європейської Комісії щодо ухиляння від сплати податків раніше стосувалися передусім європейських компаній.

Реклама:

Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле також підтримав рішення Єврокомісії щодо оподаткування Apple Inc. Про це він заявив у інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, оприлюдненому 4 вересня.

"Вестагер я цілковито підтримую", - сказав Шойбле, маючи на увазі єврокомісарку з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

"Єврокомісія має домогтися дотримання правил конкуренції в ЄС, - наголосив міністр. - Коли якась держава надає окремим підприємствам недопустимі привілеї, то це правильно, що Єврокомісія послідовно протидіє цьому".

Нагадаємо, Єврокомісія визнала податкові пільги, які були надані компанії в Ірландії протягом 2003-2014 років, незаконними.

Встановлено, Apple платила корпоративний податок в розмірі не більше 1%, тоді як середній показник для інших компаній в Ірландії складає 12,5%.

Комісія зобов'язала Apple відшкодувати уряду країни податкові субсидії на суму до 13 млрд євро плюс відсотки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!