Гройсман заспокоїв, що підстав для девальвації гривні немає

Неділя, 4 вересня 2016, 11:00

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає зниження курсу гривні сезонними коливаннями і прогнозує стабільну ситуацію на валютному ринку найближчим часом.

Про це він сказав 3 вересня, повідомляє прес-служба уряду.

"Ситуація буде абсолютно стабільна. Я думаю, що це такі сезонні коливання. Ризиків для українських громадян тут немає, ми їх не бачимо", - заявив Гройсман, коментуючи нещодавнє зниження курсу гривні.

За його словами, об'єктивних коливань, які потребували би втручання влади, немає.

Реклама:

"Я вважаю, що жодних ринкових підстав для того, щоби українська валюта якимось чином була знецінена немає сьогодні, абсолютно", - зазначив Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що у Національному банку України є достатньо валютних резервів.

Він також підкреслив, що Україна отримала позитивний сигнал від Міжнародного валютного фонду. "Ми очікуємо, що у вересні ми продовжимо співпрацю", - зазначив він.

За його словами, розмір траншу становитиме понад мільярд доларів США. "Ці кошти йдуть сумою у валютні резерви нашої країни. Мільярд - у валютні резерви, це впливає у тому числі на зміцнення національної валюти", - зазначив він.

"Ми вважаємо, що у вересні ми отримаємо позитивний сигнал", - зазначив Голова Уряду.

Україна також має мільярд доларів кредитних гарантій Сполучених Штатів Америки, які будуть спрямовані до Державного бюджету та враховані у його дохідній частині, наголосив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 2 вересня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку на закритті торгів встановилися на рівні 26,62-26,69 гривні за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: