Глава Єврогрупи: Deutsche Bank повинен сам вирішити свої проблеми

П'ятниця, 30 вересня 2016, 20:20

Глава Єврогрупи Єроен Дейсельблум попередив, що найбільший кредитор Німеччини Deutsche Bank повинен сам вирішити свої проблеми і обійтися без державної допомоги.

Про це повідомляє Euractiv.

"В Європі звичайно і юридично визначено, що банк сам повинен вирішити свої проблеми" - сказав він.

За словами глави Єврогрупи, за допомогою банк має звертатися до інвесторів, акціонерів, власників облігацій, але не до держави.

Реклама:

В той же час Дейсельблум назвав "занадто високою" вимогу виплати 14 млрд доларів Міністерству юстиції США.

Акції Deutsche Bank на Франкфуртській фондовій біржі сьогодні різко впали після повідомлень про відтік окремих клієнтів на тлі зростання заклопотаності з приводу слабкої фінансової стійкості банку.

Таким чином інвестори реагують на вимогу штрафу з боку США і суперечливих повідомлень німецьких ЗМІ про те, чи прийде уряд на допомогу проблемному банку, якщо це буде необхідно.

У середині вересня стало відомо, що найбільшому німецькому банку Deutsche Bank може бути пред'явлений штраф у розмірі до 14 мільярдів доларів з боку Мін'юсту США, який в ході розслідування виявив порушення банку при торгівлі іпотечними паперами.

26 вересня представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що влада Німеччини не підтримуватиме фінансово Deutsche Bank, який опинився в "борговій ямі".

Deutsche Bank - найбільший за розміром активів банк Німеччини, заснований в 1870 році. Чистий збиток за 2015 рік становив 6,772 мільярда євро проти прибутку роком раніше на рівні 1,691 мільярда євро. Це перший річний збиток банку з 2008 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: