"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Дніпрі прикрили конвертцентр з півмільярдним оборотом

П'ятниця, 30 вересня 2016, 16:47

Силовики припинили у Дніпрі діяльність конвертцентру із загальним обігом у шістсот мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у п'ятницю.

"Правоохоронці встановили, що організатори "конверту" зареєстрували низку фіктивних фірм для мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку. Співробітники спецслужби з’ясували, що протягом 2015-2016 років клієнтами ковертцентру були майже двісті підприємств з різних регіонів України", - сказано у повідомленні.

Вказується, що під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи вилучили 150 тисяч доларів США, сім тисяч євро та 650 тисяч гривень.

Реклама:

"У ділків також виявлено бухгалтерську документацію та печатки двадцяти фіктивних підприємств, які доводять здійснення фінансових оборудок", - сказано у повідомленні.

Рішенням суду накладено арешт на шістнадцять рахунків фіктивних фірм, задіяних у функціонуванні конвертцентру, здійснюється їх перевірка.

Раніше Служба безпеки припинила діяльність конвертаційного центру із загальним обігом чотириста мільйонів гривень, що працював у Дніпропетровській та Херсонській областях.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!