За місяць банки заробили 2,7 мільярда гривень

П'ятниця, 30 вересня 2016, 10:56

За серпень 2016 року діючі банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, чистий процентний дохід банківської системи за серпень порівняно з липнем збільшився майже у 2 рази – до 4,9 млрд грн, чистий комісійний дохід – на 4,7%, до 2.2 млрд грн.

"Зростання процентного доходу зумовлене не відновленням кредитування, а здебільшого пов’язане з процесами реструктуризації кредитних портфелів банків, які активно розпочалися після діагностичного обстеження якості активів на виконання програм до капіталізації", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У серпні 78 банків отримали прибуток у розмірі 3,7 млрд грн, тоді як за липень прибуток був у 74 банків на суму 1 млрд грн. Збитковою у серпні була діяльність 22 банків на загальну суму 1,1 млрд грн.

За вісім місяців збиток діючих банків зменшився у 6,8 раза порівняно з відповідним періодом минулого року (станом на 1 серпня 2015 року збиток становив 45 млрд грн).

Таке зменшення пов'язане зі зниженням обсягів відрахувань у резерви під активні операції на 62% або на 50,4 млрд грн.

Нагадаємо, достатність капіталу банківської системи в серпні 2016 року зросла за рахунків внесків до статутного капіталу.

Як повідомлялося раніше, голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що банківська система України в даний час є прозорою в частині структури акціонерів банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!