У РФ хочуть ввести акциз на солодкі напої

Субота, 3 вересня 2016, 14:52

МОЗ Росії підтримує введення акцизів на напої з додаванням цукру.

Про це заявив офіційний представник відомства Олег Салагаєв, пише РБК.

"Хотів би повідомити, що МОЗ Росії підтримує введення акцизів на солодкі напої", - сказав він.

Салагаєв зазначив, що, на думку глави міністерства Вероніки Скворцової, введення акцизних податків на солодкі напої показало себе як ефективний економічний засіб для зниження поширеності ожиріння і захворюваності діабетом, особливо у дітей.

Реклама:

"Існують наукові дані, що показують, що встановлення податку на солодкі напої в розмірі 10% веде до зниження надходження калорій в організм в середньому на 7%", - підкреслив він.

Салагаєв додав, що в даний час опрацьовуються різні підходи до додаткового оподаткування цієї групи продуктів.

"Одним з можливих механізмів є встановлення податку для напоїв, що містять більше 5 г цукру на 100 мл, а також підвищеного податку для напоїв, що містять більше 8 г на 100 мл", - сказав він.

В кінці серпня "Ведомости" з посиланням на матеріали до наради про додаткові доходи бюджету на 2017-2019 роки, яке пройшло у віце-прем'єра Ігоря Шувалова, писали, що Мінфін пропонує ввести акцизи на напої з додаванням цукру в розмірі 5 руб за літр.

Згідно з підрахунками міністерства, акциз дозволить збільшити надходження до бюджету в 2017 році на 25 млрд руб., в 2018-му - на 27 млрд руб. і в 2019 році - на 28 млрд руб.

Таким чином, в цілому за три роки сума становитиме 80 млрд руб. Це підтвердили два чиновника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: