АМКУ підготував позов до "Газпрому" на 86 мільярдів

Четвер, 29 вересня 2016, 16:58

Антимонопольний комітет уже завершив підготовку позову проти російського "Газпрома" за несплату 86 млрд грн штрафу.

Про це розповів голова АМКУ Юрій Терентьєв, повідомляє "Укрінформ".

"АМКУ завершив підготовку такого позову. Його буде подано наступного тижня до суду першої інстанції", - сказав Терентьєв.

Нагадаємо, 21 вересня Верховний суд України відмовив компанії "Газпром" в розгляді справи щодо скасування визначення Госпсуду Києва від 13 квітня, яким суд повернув без розгляду позов "Газпрому" про скасування рішення АМКУ щодо штрафу у розмірі 85,965 млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, АМКУ 22 січня 2016 року наклав на "Газпром" штраф за зловживанням монопольним становищем у транзиті газу через Україну на 85,966 млрд грн.

У "Газпромі" заявили, що у АМКУ відсутні повноваження в питанні регулювання транзиту через Україну, але в останній можливий для подачі позову день - 12 квітня - зареєстрували позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним цього рішення АМКУ.

Госпсуд Києва постановою від 13 квітня цього року у справі №910/6797/16 повернув без розгляду позовну заяву "Газпрому" про оскарження штрафу АМКУ.

Підставою для повернення стало неналежне оформлення позовної заяви, а саме - ненадання доказів повноважень особи, яка підписала позов.

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу "Газпрому", який просив визнати недійсним рішення Госпсуду Києва, що залишив без розгляду позовну заяву російської компанії про оскарження рішення АМКУ про накладання штрафу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: