Вкладникам банку "Юнісон" відновили виплати

Четвер, 29 вересня 2016, 12:54

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 22 вересня відновив виплати вкладникам банку "Юнісон".

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"З 22 вересня банк "Юнісон" продовжує виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився до 14 серпня включно, а також здійснюються виплати коштів вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився раніше, та за договорами банківського рахунку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня НБУ визнав банк "Юнісон" неплатоспроможним.

Реклама:

Починаючи з середини 2014 року Нацбанк неодноразово звертав увагу ПАТ "Банк "Юнісон" на невідповідність структури його власності вимогам прозорості.

Пізніше, в "Юнісоні" заявили, що рішення про визнання його неплатоспроможним є спробою рейдерського захоплення НБУ.

2 серпня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність віднесення банку "Юнісон" до категорії неплатоспроможних через непрозору структуру власності.

Як відомо, банк був пов'язаний з Антоном Клименко, загиблим братом екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. За інформацією ЕП, Клименко досі залишається реальним власником "Юнісон".

Більшість співробітників холдингу "Вести", який також пов'язують з Клименко, обслуговуються в банку.

Станом на 1 квітня 2016 року регулятивний капітал банку "Юнісон" становить 5 млн гривень. Банк запевняє, що не залучав рефінансування від НБУ.

За підсумками 2015 року кредитний портфель банку "Юнисон" становив 579,6 млн гривень, крім того, за підсумками 2015 рік банк сплатив понад 16,7 мільйонів гривень до державного бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!