"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готова до переговорів з РФ щодо "боргу Януковича"

Середа, 28 вересня 2016, 19:24

Україна впевнена у своїй правовій позиції в судовому спорі з Російською Федерацією в англійському суді стосовно 3 млрд доларів боргу за єврооблігаціями, однак залишається відкритою для можливості мирного врегулювання спору, якщо для цього будуть знайдені прийнятні підстави.

Про це заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві фінансів на прохання прокоментувати повідомлення про перенесення очікуваної в Вашингтоні російсько-української зустрічі з цього питання.

"Відповідно до зобов'язання України за умовами поточної програми МВФ, а саме - щодо "сумлінного" проведення переговорів з РФ з цього заявленого боргу, Україна готова вступити в подальші переговори про можливе вирішення спору", - зазначили в Мінфіні України.

"Будь-які такі переговори, які можуть статися у відповідний час, жодним чином не перешкоджають позиції України в цьому судовому провадженні", - заявили у фінансовому відомстві.

Реклама:

Мінфін нагадав, що позиція України чітко викладена в запереченнях проти позову, поданих Україною 27 травня 2016 року в рамках провадження, що триває в англійському суді.

"Україна впевнена у своїй правовій позиції і зосереджена на підготовці до слухання, запланованого на січень 2017 року", - зазначили у відомстві.

Глава Мінфіну РФ Антон Силуанов раніше в середу повідомив, що розраховує зустрітися зі своїм українським колегою Олександром Данилюком після осінньої сесії МВФ і Світового банку, можливо, на території Німеччини.

Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

Росія 17 лютого подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу в 3 млрд доларів.

У лютому 2016 року міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна буде доводити, що "борг Януковича" був хабарем за формою і за змістом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: