Агрохолдинг Ахметова-Новинського може вийти з тваринницького бізнесу

Середа, 28 вересня 2016, 12:05

Агрохолдинг Harvest, що керує сільськогосподарськими активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова і групи "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського, розглядає можливість виходу з тваринницького сегмента.

Про це під час зустрічі з журналістами повідомив генеральний директор компанії Дмитро Скорняков, передає ЛІГА.net.

"Не буду приховувати, у нас в компанії ведуться жорсткі дискусії щодо доцільності збереження молочного бізнесу", - сказав він.

Причинами таких дискусій Скорняков назвав скасування податкових пільг для аграріїв, логістичні складності вивезення продукції з Донецької області, а також низькомаржинального бізнесу.

Реклама:

"Зараз ми практично виходимо в нуль по рентабельності. Щоб бізнес зберегти, потрібно щоб ціна літра молока становила 10 грн. Зараз це 6-7 грн, ще 60-70 копійок з літра ми втрачаємо на ризиках в логістиці", - сказав гендиректор Harvest.

Нагадаємо, в серпні були обстріляні території двох ферм холдингу HarvEast, розташовані в с. Чермалик та с. Новоселівка Донецької обл. Тоді в холдингу заявили, що збитки від обстрілу оцінюються в мільйони гривень.

Як повідомлялося, "Смарт-Холдинг" у неділю заявив, що невідомі особи в камуфляжній формі намагаються проникнути в офіс компанії на вулиці Ігорівській у Києві. На камуфляжі деяких людей, які штурмували, був напис "СБУ", але самі вони себе ніяк не ідентифікували.

12 вересня радник президента Юрій Бірюков повідомив, що Печерський районний суд Києва відібрав суднобудівний завод "Океан" у нардепа Вадима Новинського.

В свою чергу, в "Смарт-Холдингу" наголосили, що не мають відношення до цього заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: