В 2016 році податок на нерухомість заплатять 350 тисяч українців - ДФС

Середа, 28 вересня 2016, 10:20

У поточному році податок на нерухоме майно сплатять понад 350 тис. фізичних осіб.

Про це повідомив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк, зазначає прес-служба відомства.

За його словами, саме такій кількості громадян нараховано суми податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Дроняк зазначив, що платники сплатять до бюджету податок майже за 454 тис. об’єктів житлової нерухомості, при цьому оподатковуються вони за ставками, визначеними у 2015 році.

Реклама:

Громадянам вручено понад 440 тисяч податкових повідомлень-рішень щодо сплати податку.

"Станом на 26 вересня до бюджету вже сплачено 149 млн грн податку на нерухоме майно. Водночас до кінця року ми очікуємо надходження до бюджету понад 250 млн грн податку", – зазначив  Дроняк.

Посадовець також нагадав, що у разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних.

Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну за несплачений податок вже нараховуватиметься пеня.

Як повідомлялося, з 1 січня 2015 року в Україні набрав чинності новий Податковий кодекс, згідно з яким обкладаються податком на нерухомість квартири площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м, при цьому податок не перевищує 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м на рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!