Ціни на нафту повернулися до зростання

Середа, 28 вересня 2016, 09:46

Світові ціни на нафту після зниження більш ніж на 3% напередодні перейшли до позитивної динаміки на тлі повідомлення Американського інституту нафти (API) про несподіване зниження запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.45 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,43% - до 46,72 долара за барель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,18%, до 44,75 долара за барель.

Дані API, згідно з якими запаси нафти в країні на попередньому тижні скоротилися на 0,752 мільйона барелів при прогнозах збільшення показника, змогли повернути позитивну динаміку на нафтовий ринок.

Реклама:

Тепер інвестори чекають офіційну статистику про запаси від Міненерго країни.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 23 вересня, запаси збільшилися на 2,995 мільйона барелів - до 507,595 мільйона барелів.

У той же час тиск на ціни продовжують надавати сумніву, що країни ОПЕК на зустрічі в Алжирі зможуть прийти до якоїсь угоди для стабілізації нафтового ринку.

В Алжирі 26-28 вересня проходить Міжнародний енергетичний форум, в рамках якого в середу відбудеться неформальна зустріч країн ОПЕК.

Як очікується, країни відновлять переговори про скоординовані дії на ринку нафти, в тому числі обговорять можливу заморозку рівня видобутку.

Однак низка учасників заявила, що зустріч в Алжирі носить консультативний характер, а остаточне рішення може бути прийнято на щорічному засіданні ОПЕК 30 квітня в Відні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: