На Tesla подали до суду через завищені характеристики розгону

Понеділок, 26 вересня 2016, 18:09

Більше сотні покупців Tesla Model S з Норвегії подали до суду на виробника за те, що, електромобіль не відповідає заявленим характеристикам швидкості і потужності.

Про це пише 3dnews.

У Норвегії 126 покупців версії Model S P85D вимагають повернути їм гроші, витрачені на придбання електромобіля, оскільки той у турбо-режимі (Insane Mode) не розганяється настільки швидко, як стверджує Tesla.

У Tesla в свою чергу стверджують, що незалежні випробування показали здатність Model S досягати швидкості в 100 км/год з нуля за 3,1 - 3,3 с.

Реклама:

Оглядачі американського видання Consumer Reports, що спеціалізується на тестах товарів народного споживання, змогли розігнати машину до 100 км/год за 3,5 с.

"Автомобіль має дуже низьку потужність. І, звичайно, як заявляють клієнти, це негативно позначається на їздових характеристиках автомобіля", - повідомив адвокат, який представляє інтереси власників Model S.

У червні 2016 року норвезька Споживча комісія з питань відшкодування збитків (Consumer Disputes Commission) винесла рішення, згідно з яким Tesla повинна виплатити п'яти покупцям P85D по 50 тисяч крон (близько 6,033 тисяч доларів) за невідповідність електромобілів заявленій швидкості розгону.

У серпні 2016 року була представлена нова версія Tesla Model S, яка розганяється з 0 до 100 км/год лише за 2,5 с.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!