Фрідман розповів про своє ставлення до політики реформ НБУ

Понеділок, 26 вересня 2016, 15:04

Глава правління LetterOne Group, один з акціонерів "Альфа-Банку Україна" Михайло Фрідман позитивно оцінює роботу голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це Фрідман сказав журналістам в кулуарах 13-го форуму Ялтинської європейської стратегії (YES).

"Я не настільки знаю деталі, але з того, що я бачу, мені здається, що в цілому вона робить цілком розумні речі. Я з нею не зустрічався, з нею мої колеги зустрічалися. Але мені здається, що вона цілком професійна людина - і судячи з її вчинків, і з відгуків, які я чув від тих колег, які з нею контактували", - сказав Фрідман.

За його словами, в цілому банківська система України йде в бік оздоровлення.

Реклама:

"Зрозуміло, що Україна в цьому відношенні не проста країна, з урахуванням всієї цієї політичної оболонки навколо всього, навколо будь-якої помітної дії... Їй, напевно, непросто. Але здається, що вона в цих обставинах поводиться досить послідовно і рішуче", - заявив він.

Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку) і UniCredit Group оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.

Антимонопольний комітет України в першій декаді вересня дозволив ABH Holdings S.A. придбати 100% акцій Укрсоцбанку.

Раніше повідомлялося, що інвестиційний холдинг LetterOne, підконтрольний російським мільярдерам Михайлу Фрідману, Герману Хану і Олексію Кузьмичову, вклав 200 млн доларів в онлайн-сервіс замовлення таксі Uber.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: