В "Укргазвидобуванні" назвали скаргу заводу Григоришина нападками олігархів

Понеділок, 26 вересня 2016, 12:24

Сумське НВО повинно звикати, що вони працюють в конкурентному ринку та мають конкурувати за ціною та якістю як з українськими, так і з міжнародними компаніями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, відповідаючи на звинувачення генерального директора Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання щодо проведення тендерів на УГВ.

"В новинах з'явилося "звернення директора Сумського НВО" (колишній Фрунзе) до прем'єр-міністра, який вимагає "розібратися з тендерами Укргазвидобування", які Сумське НВО програло. До нападок олігархів нам не звикати", - написав він.

За словами Прохоренка, УГВ працювало і працює конструктивно з Сумським НВО, як і з іншими постачальниками.

Реклама:

"В серпні я спеціально, за запрошенням губернатора Сумської області, відвідав Сумське НВО та Сумський НІКМАС, щоб почути та побачити власноруч можливості цих підприємств та обговорити спільні проекти. Маємо такі проекти і працюємо разом над ними", - написав він.

Крім того, він пояснив про які тендери йде мова.

"Так, ми проводили кілька тендерів, де Сумське НВО програло, тому що запропонувало ціну на 30-40% вищу ніж запропонували інші виробники. Виграли інші українські та міжнародні виробники. Сумське НВО чудово знає, де, що і як вони повинні зробити, щоб покращитися. Вам є над чим працювати. Працюйте", - зазначив голова УГВ.

Прохоренко нагадав, що в його обов'язках нема нічого про те, що тільки Сумське НВО повинно вигравати тендери УГВ, тому олігархи теж повинні звикати до прозорих конкурентних закупівель.

"Укргазвидобування працює в інтересах народу України, а не олігархів. А до нападок оліграхів нам не звикати. Були вже оліграхи зі схемами договорів СД, які ми розриваємо через суд, було "мочилово" від співвласників найбільшого "Карпатигаз" (якщо вірити ЗМІ - Бойко, Фірташ), були нападки від інших груп, які годувалися з закупівель УГВ. Нас мочать постійно і регулярно: ламають почту, поширюють фейки в ЗМІ, карманні депутати олігархів виголошують про нас відверту брехню і наклепи та бомблять правоохоронні органи з запитами про постійні перевірки. Всім їм ми повторюємо: звикайте, керівництво УГВ проводить державницьку політику. Це ж повинні зрозуміти і структури Григоришина", - підсумував Прохоренко.

Також, голова УГВ порадив "розібратися" з прибутками Сумського НВО.

"Нагадаю, що в період до 2014 року Сумське НВО було завалене замовленнями від "Газпрому" та працювало в 3 зміни. Питання - куди пішли ці кошти, скільки податків було сплачено в бюджет України, скільки від цих надприбутків було інвестовано в розвиток Сумського НВО, чому на підприємстві є борги по зарплатах?", - написав він.

За його словами, якщо Сумському НВО не подобається, що інші виробники виграють тендери УГВ з цінами нижче ніж дає Сумське НВО, то не треба "розбиратися з тендерами УГВ".

"Хай пролобіють зміни законів і введуть політику протекціонізму для українських виробників. Я особисто вважаю таку політику хибною, але є багато людей, які вважають інакше. Для лобіювання такої політики у Сумського НВО є всі ресурси. Хай пропишуть закон, що "тільки Сумське НВО може вигравати тендери". Якщо буде такий закон, ми теж його виконаємо", - констатує голова УГВ.

Як повідомлялося раніше, генеральний директор Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання Олексій Цимбал просив терміново розібратися з проведенням компанією "Укргазвидобування" нібито непрозорих тендерів, що шкодить інтересам держави.

Як відомо, ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" контролює група Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: