Ціна на нафту Brent піднялася вище 46 доларів

Понеділок, 26 вересня 2016, 08:38

Нафта подорожчала вранці 26 вересня приблизно на 1% на заявах міністра енергетики Алжиру, який очікує прогресу на майбутніх переговорах нафтовидобувних країн; підтримку цінам надав також ослаблений долар.

Про це передає "Інтерфакс".

Саудівська Аравія і Іран провели консультації напередодні зустрічі в Алжирі, і королівство запропонувало знизити видобуток до січневого рівня, якщо Іран не буде нарощувати виробництво нафти.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 виросли на 0,7% - до 46,21 долара за барель.

Реклама:

Ціни ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зросли на 0,6% - до 44,75 долара за барель.

У п'ятницю ціни впали майже на 4% через сумніви учасників ринку в тому, що Іран і Саудівська Аравія зможуть домовитися про спільні дії.

На зустрічі в середу в кращому випадку може бути зроблений крок до знаходження консенсусу і до продовження переговорів, але навряд чи на ній вдасться укласти будь-яку угоду, вважає більшість експертів.

Експерти Morgan Stanley вважають, що зустріч завершиться без офіційної заяви; можливе прийняття спільної декларації про необхідність стабілізації ринку, але, швидше за все, без будь-яких зобов'язань з боку країн-виробників.

Цілий ряд країн, включаючи Іран, Лівію, Нігерію, хотіли б для себе особливих умов участі в угоді, щоб мати можливість відновити видобуток. Це може зірвати переговори, як це вже було в квітні.

У зв'язку з цим, як повідомили в п'ятницю джерела Reuters, Саудівська Аравія, яка запропонувала знизити видобуток, якщо Іран не буде нарощувати виробництво нафти, не очікує прийняття будь-якого рішення в Алжирі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: