У Новинського вважають обшуки СБУ спробою тиску на співробітників

Неділя, 25 вересня 2016, 16:52

Генеральний директор компанії "Смарт-Холдинг" Олексій Пертін вважає обшуки офісу компанії на вулиці Ігоревській в Києві, що проводяться Службою безпеки України спробою чинити тиск на співробітників компанії.

Про це він повідомив журналістам, передають Українські Новини.

"Не дуже зрозуміло, навіщо було приходити в вихідний день. При цьому вони (співробітники СБУ) зламали двері, можна було зателефонувати - їм би відкрили. А якби вони взагалі прийшли в понеділок, то напевно ми з задоволенням надали їм всі необхідні документи, які вони б у нас попросили. Я думаю суть не в документах, суть - зробити гучну акцію. Це чинення тиску на людей, які тут працюють", - сказав він.

За його словами, станом на 15.20 тривають слідчі дії, слідчі працюють з юристами компанії, які надають їм необхідні документи.

Реклама:

Пертин додав, що слідчі прийшли із запитом про отримання документів щодо діяльності низки суб'єктів, серед яких документи про господарську діяльність суднобудівного заводу "Миколаївський суднобудівний завод" Океан "(Миколаїв).

Він зазначив, що компанія "Смарт-Холдинг" ніколи не володіла акціями вищевказаного підприємства.

Як повідомлялося, Служба безпеки проводить обшук в офісі "Смарт-Холдингу" на вулиці Ігоревській в Києві.

У другій половині липня правоохоронці проводили обшуки на підприємствах "Смарт-Холдингу".

Компанія вважала ці обшуки незаконними і розцінювала їх як спробу блокувати роботу підприємств.

"Смарт-холдинг" є приватним акціонерним товариством і керуючою компанією для підприємств, які контролюються компанією "Смарт-груп".

"Смарт-груп" контролює низку підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК), суднобудування, машинобудування, аграрного сектора, добувної промисловості (виробництво нерудних матеріалів), нерухомості, фінансів і страхування.

"Смарт-груп" контролює депутат Верховної Ради Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: