АМКУ дозволив новому співвласнику "Креатива" купити український duty free

Субота, 24 вересня 2016, 11:14

АМКУ надав дозвіл компанії BF Capital Limited на придбання акцій компанії Ninori Co Limited, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

Про це повідомила прес-служба АМКУ, передає "Інтерфакс-Україна".

Компанія Ninori Co Limited є власником ТОВ "Спільне українсько-німецько-швейцарське підприємство "Д'юті Фрі Трейдінг" (с.Минай, Ужгорордскій р-н Закарпатської обл.). Міноритарним співвласником компанії також є бізнесмен Артур Гранц.

Крім того, Гранц, згідно з держреєстром юросіб, є кінцевим бенефіціаром ТОВ "БФ Груп" (с.Мартусовка, Київська обл.), де власником вказана BF Capital Limited, таким чином будучи опосередкованим власником BF Capital Limited.

Реклама:

Ninori Co Limited також є власником ТОВ "Спільне українсько-швейцарське підприємство" Мелло Д'юті Фрі "(також с.Минай). Таким чином, Гранц придбає опосередкований контроль через Ninori Co Limited і в цій компанії.

Крім того, АМКУ дав дозвіл на придбання блокпакета - 25% акцій в Ninori Co Limited відомому німецькому оператору duty free - Gebr. Heinemann SE & Co KG.

Нагадаємо, Гранц згадувався в ЗМІ як фінансовий інвестор, який став співвласником ПАТ "Креатив", що входить до складу однойменного масложирового холдингу "Креатив".

Як повідомлялося, у червні господарський суд Києва почав процедуру банкрутства приватного акціонерного товариства "Креатив" (Кіровоград), що входить до складу промислової групи "Креатив".

Загальна заборгованість "Креативу" перед держбанками оцінюється в 495 млн доларів, з яких 300 млн доларів припадають на Ощадбанк, близько 100 млн доларів  - на Укрексімбанк, і ще 95 млн доларів - на Укргазбанк.

Нагадаємо, господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грнПАТ "Креатив" за позовом ВТБ Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!