"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування не зміг продати "Держзембанк" - хоче ліквідувати

П'ятниця, 23 вересня 2016, 18:35

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся з пропозицією до Національного банку про відкликання банківської ліцензії та початок процедури ліквідації ПАТ "Держзембанк".

Це передбачено рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування №1901 від 22 вересня, повідомляє прес-служба Фонду.

Згідно з повідомленням, на дату введення тимчасової адміністрації (27 липня 2016 року) банк мав прийнятні фінансові показники: залишок на коррахунку в іншому державному банку - 133,9 млн гривень, зобов’язання за субординованим боргом – 10 млн гривень. Вкладів фізичних або юридичних осіб та позабалансових зобов’язань не було.

"У зв’язку з цим Фонд гарантування прийняв рішення про оголошення відкритого конкурсу щодо продажу банку", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

"Для ознайомлення потенційних інвесторів з інформацією про неплатоспроможний банк було обладнане відповідне інформаційне приміщення, а також створено спеціалізовану сторінку в Інтернеті. Також Фондом було проведено оцінку вартості акцій та на її підставі встановлено мінімальну ціну продажу банку - 155 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зацікавленість щодо покупки акцій "Держзембанку" виявили п’ять осіб, з яких лише один інвестор заздалегідь пройшов попередню кваліфікацію НБУ, що є обов’язковою умовою для участі у конкурсах Фонду гарантування.

"Для проходження потенційними інвесторами необхідних процедур Фонд гарантування прийняв рішення про продовження тимчасової адміністрації у "Держзембанку" на один місяць та строків подання конкурсних пропозицій на максимально можливий термін - до 19 вересня 2016 року. Однак, в результаті, жоден з потенційних покупців не подав своїх конкурсних пропозицій", - йдеться у повідомленні.

"Таким чином, Фонд гарантування не має можливості вивести неплатоспроможний банку з ринку шляхом його продажу інвестору", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, Держзембанк ще в 2014 році вирішили ліквідувати, але Кабмін передумав і вирішив приватизувати банк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: