Кабмін схвалив новий законопроект про відпустки

П'ятниця, 23 вересня 2016, 14:27

Кабмін схвалив проект закону, який змінює правила грошової компенсації за невикористану відпустку та надання відпустки у зв'язку з навчанням або для догляду за дітьми.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Як зазначає прес-служба, законопроектом передбачається внесення змін стосовно виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками.

Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, - з метою її своєчасного та цільового використання.

Реклама:

Крім того, у проекті акта пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них.

"Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їх направлення на навчання роботодавцем. Водночас передбачається у такому випадку право працівників на  відпустку без збереження заробітної плати", - йдеться у повідомленні.

Також пропонується: збільшити тривалість відпустки без збереження заробітної плати, яка надається за угодою сторін трудового договору, та внести доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення - з метою посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!