Гройсман закликав Раду посилити відповідальність за рейдерства

П'ятниця, 23 вересня 2016, 12:20

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав Верховну Раду внести зміни до чинного законодавства і посилити відповідальність за рейдерські захоплення.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у ВР, повідомляє "Укрінформ".

"Наше з вами завдання сьогодні - у тому числі й посилити відповідальність за певні правопорушення, що дасть можливість правоохоронній системі дуже швидко реагувати, а то починається накопичення людей, які захоплюють підприємства або якісь іще речі роблять. Пішов на захоплення підприємства - одразу в тюрму", - наголосив глава уряду.

Він підкреслив, що у випадках рейдерства дуже швидко і якісно має реагувати Національна поліція та весь силовий блок.

Реклама:

"Вважаю, що вони (рейдери - ред.) мають розуміти, що порушувати закон - це дуже боляче, тому що правоохоронна система дуже серйозно на це питання реагує. Я сказав про те, що спортсмени мають займатися спортом, а не повертатися у дикі 90-і, коли був розгул таких проявів", - зауважив Гройсман.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко додав, що згідно з чинним законодавством поліція може кваліфікувати рейдерські захоплення як хуліганство.

Однак протягом літа було розроблено і внесено до парламенту пакет законопроектів про посилення відповідальності за такі злочини.

"Ми пропонуємо запровадити жорстку кримінальну відповідальність і спецконфіскацію всього майна всіх осіб, які будуть причетні до рейдерства", - сказав Петренко.

Він також закликав керівництво ВР розглянути цей законопроект спільно із проектом закону щодо спецконфіскації вже наступного пленарного тижня.

Нагадаємо, раніше "ЕП" писала про популярні рейдерські схеми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: