Нафта продовжує дешевшати на тлі фіксації інвесторами прибутку

П'ятниця, 23 вересня 2016, 09:12

Світові ціни на нафту 23 вересня помірно знижуються, так як частина інвесторів вирішила зафіксувати прибуток після дводенного ралі.

Про це повідомляє Прайм.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,88% - до 47,23 долара за барель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,14%, до 45,79 долара за барель.

Згідно з даними Міненерго США, опублікованими в середу, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 16 вересня, скоротилися третій тиждень поспіль - на 6,2 мільйона барелів, до 504,6 мільйона барелів.

Реклама:

Аналітики, навпаки, очікували зростання показника - на 3,35 мільйона барелів, до 514,15 мільйона барелів.

Негативний вплив на вартість нафти також надають новини про переговори Саудівської Аравії і Ірану напередодні зустрічі ОПЕК в Алжирі.

За даними джерела агентства Блумберг, знайомого з ходом переговорів, країни, розбіжності між якими завадили ОПЕК досягти угоди про заморожування рівня видобутку раніше в цьому році, поки не прийшли до компромісу.

Наступного тижня в Алжирі пройде міжнародний енергетичний форум, в рамках якого ОПЕК планує провести неофіційну зустріч. Як очікується, на зустрічі будуть відновлені переговори про замороження рівня видобутку нафти між країнами ОПЕК та іншими нафтовидобувними державами.

Навесні в Досі такі переговори не увінчалися успіхом.

Тоді Іран відмовився взяти участь у зустрічі, пояснюючи це бажанням вийти на досанкціонний рівень виробництва сировини, і тільки потім обговорювати питання заморозки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: