Мінфін розмістив єврооблігації за найнижчою в історії України ставкою

Четвер, 22 вересня 2016, 23:00

Міністерство фінансів України розмістило єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав мінстр фінансів Олександр Данилюк.

"Розмістили єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США за найнижчою в історії України ставкою у 1,471%. Це ще одне підтвердження того, що ми йдемо правильним шляхом. Це ще одна перемога", - написав він.

Як повідомлялося раніше, уряд доручив Данилюку здійснити зовнішнє державне запозичення. Напередодні Кабінет міністрів затвердив умови випуску облігацій зовнішньої позики під гарантії США.

Реклама:

Відповідно до умов, облігації зовнішньої позики випускаються загальним обсягом 1 млрд доларів. Номінальна вартість однієї облігації - 200 тисяч доларів або більша сума, яка є цілим числом, кратним 1 тис доларів.

Передбачалося, що облігації будуть випускатися за ставкою не вище 2,5% річних. Термін погашення облігацій - 29 вересня 2021 року.

Як відомо, ця гарантійна відповідна угода з урядом США є частиною дво- та багатосторонньої економічної підтримки України.

Вона покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародної спільноти, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Крім того, це вже третя угода зі США про кредитні гарантії. Попередні дві також були по одному мільярду доларів кожна у 2015 та 2014 роках відповідно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!