"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Завод Григоришина поскаржився Гройсману на тендери "УГВ"

Четвер, 22 вересня 2016, 20:20

Генеральний директор Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання Олексій Цимбал просить терміново розібратися з проведенням компанією "Укргазвидобування" нібито непрозорих тендерів, що шкодить інтересам держави.

Про це йдеться у відкритому зверненні Цимбала до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, компанія "Укргазвидобування", очолювана Олегом Прохоренко, нібито інвестує "сотні мільйонів гривень на контракти з сумнівними компаніями-посередниками, роблячи це непрозоро, в обхід чинного законодавства".

"З приводу численних порушень компанією "Укргазвидобування" на тендерні закупівлі керівництво СМНВО направило низку звернень безпосередньо на ім'я керівника компанії "Укргазвидобування", голові правління НАК "Нафтогаз України", першого-віце-прем'єра-міністра економічного розвитку і торгівлі, однак ніякої конструктивної відповіді на отримало", - сказано в зверненні.

Реклама:

У документі також стверджується, що керівництво СМНВО має докази того, що низка тендерів у 2016 році була проведена непрозоро.

"Порушуючи вимоги чинного законодавства, компанія "Укргазвидобування" провела закупівлю компресорних установок на суму понад 360 млн грн поза процедурами, імперативно встановлених для здійснення державних закупівель. За результатами цих закупівель 90% замовлень віддані компаніям-посередникам, які не є безпосередніми виробниками обладнання", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим Цимбал просить прем'єра скасувати результати проведених компанією "Укргазвидобування" конкурсів і повторно організувати нові тендерні закупівлі промислового обладнання для "Укргазвидобування".

Як відомо, ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання" контролює група Костянтина Григоришина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: