Кредитори "ДТЕК" Ахметова продовжили мораторій на виплату боргу

Четвер, 22 вересня 2016, 18:43

Найбільший український приватний енергохолдинг "ДТЕК" підписав договір з банками-кредиторами про введення мораторію (standstill) на розрахунки за зобов'язаннями.

Про це йдеться в прес-релізі холдингу, передає "Інтерфакс-Україна".

Договір, зокрема, передбачає автоматичну пролонгацію зобов'язань перед банками до 28 січня 2017 року.

За умовами standstill, на період переговорів між холдингом і банками-кредиторами дія початкових умов за платіжними зобов'язаннями припиняється без фінансових стягнень.

Реклама:

Замість цього банкам до кінця переговорного процесу буде щомісяця виплачуватися 10% від нарахованих відсотків.

Крім того, після підписання договору енергохолдинг виплатить банкам 10% від нарахованих відсотків, а також разово виплатить комісію в еквіваленті 0,25% суми банківського кредитного портфеля.

"ДТЕК" очікує, що угоду про умови довгострокової реструктуризації боргу буде укладено до кінця цього року.

Крім цього, "ДТЕК" планує внести зміни в домовленість про мораторій з держателями єврооблігацій, щоб повністю відбити умови угоди з банками та таким чином зрівняти умови по standstill для банків і власників єврооблігацій.

Як повідомлялося, "ДТЕК" на початку грудня 2015 року оголосив власникам своїх єврооблігацій, що планує запропонувати їм реструктуризувати ці зобов'язань в першому кварталі 2016 року.

Для спрощення процесу реструктуризації група закликала власників провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, в разі необхідності, вступив би в контакт з фінансовим консультантом "ДТЕК" - Rothschild.

Раніше, на початку жовтня 2015 року, холдингова компанія групи "ДТЕК" - DTEK Energy B.V. (Нідерланди), повідомила про збір реєстру власників єврооблігацій на 750 млн дол з терміном обігу до 2018 року в рамках проведеного стратегічного перегляду структури капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!